Tutireceptek.hu fejléc

Tarka karalábéleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 karalábé néhány zsenge levelével
2 sárgarépa

őrölt bors
1,5 l szűrt húsleves
1 kisebb burgonya

A húsgombóchoz:
1 zsemle
15-20 dkg borjúhús
1 tojás
1 csokor petrezselyem
2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A meghámozott, finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a gombóchoz. A többire a megtisztított és cikkekre vágott karalábét, és az alaposan megmosott, felkockázott sárgarépát rádobjuk. Egy kevés sóval, borssal ízesítjük, néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a levessel felengedjük, és lassú tűzön főzni kezdjük. Közben a gombóchoz a felszeletelt zsemlét egy kevés vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált hússal, a félretett hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, a felvert tojással, és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen, alaposan összedolgozzuk. Amikor a karalábé és a répa már majdnem puha, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is a levesbe tesszük. A húsgombóc masszájából vizes kézzel gombócokat formálunk, majd ha már a burgonya félig megpuhult, a forrásban lévő levesbe főzzük. Forrón, a jól megmosott, apróra vágott karalábélevelekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 475 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarka-barka » Tarka tavaszi túró » Tarkabarka pizza » Tarka hús őzgerincben
» Tarka, kevert süti » Tarka csirkés tészta » Izletes karalábéleves » Sajtleves húsgombóccal
» Sajtos karalábéleves » Friss, tarka saláta » Zöldségleves húsgombóccal » Tejszínes karalábéleves
» Magyaros karalábéleves » Hagymaleves húsgombóccal » Tarka kifli » Tarka kifli (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.