| Tandorias csirkesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávaló: 1 csirkemellfilé só és frissen őrölt fekete bors 1 doboz natúr joghurt negyed teáskanál őrölt fahéj negyed teáskanál finomra zúzott koriandermag 4 szem finomra zúzott kardamom 4 + 4 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál friss citromlé 1 csomag endívia mix 2 evőkanál fehérbor ecet fél evőkanál dijoni mustár negyed teáskanál őrölt kömény A sütéshez: 2 evőkanál olaj Elkészítés: A gyors páccal indítunk: egy nagy tálban összekeverjük a joghurtot egy kevés őrölt fahéjjal, meg mozsárban durvára zúzott koriander -és a kardamom-maggal, aztán belefacsarjuk egy fél citrom levét, adunk hozzá néhány evőkanál olívaoljat, és kézi habverővel összekeverjük az egészet. Ebbe a fűszeres joghurtba aztán beleforgatjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és félretesszük. Egy kis tálkában összeállítjuk az öntetet: pár kanál fehérborecetet és olívaolajat, meg egy kevés mustárt és őrölt köményt kézi habverővel simára keverünk. Jöhet a csirkesütés: 2 evőkanál olajat füstösre hevítünk egy serpenyőben, és 5-8 perc alatt, kevergetve, rázogatva megsütjük benne a joghurtos csirkecsíkokat. Ha ez megvan, akkor már csak a tálalás van hátra: egy adag friss endívia salátát tányérokra rendezünk, meglocsoljuk az öntettel, és ráhalmozzuk a megsült joghurtos csirkecsíkokat. Tehetünk mellé néhány gerezd citromot is, hogy ki-ki megízesíthesse vele a saját adagját. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |