| Tagliatelle alla Siciliana receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg tagliatelle tészta 30 dkg mozzarella 1 kg padlizsán 8 dkg reszelt parmezán só néhány gerezd fokhagyma extraszűz olívaolaj 60 dkg paradicsom 4 evőkanál paradicsompüré bazsalikom Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát, és egy percnyi dinsztelés után hozzáadjuk a lecsöpögtetett padlizsánt, a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, a bazsalikomot és a sót. Kb. 15 percig pároljuk, míg mártás jelleget kap. Ha kész, összekeverjük a kifőtt tésztával, az egészet egy kiolajozott sütőtálba öntjük, tetejére szórjuk a mozzarella-kockákat és a reszelt parmezánt. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 percig sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |