| Szűzérmék currys gombamártásban receptHúsételek Hozzávalók: 2 db sertés szűzpecsenye 10 dkg vaj 0,5 kg bármilyen ehető gomba 3 dl tejszín 1/2 cs. vagdalt petrezselyemzöld 3 evőkanál étolaj 1 késhegynyi őrölt bors 1 mokkáskanál currypor 1 evőkanál citromlé 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) só Elkészítés: A szűzpecsenyét 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel és fóliával letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük. A gombát húsdarálón ledaráljuk, megöntözzük a citromlével. A vajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, átsütjük benne a hússzeleteket, kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk, - majd szedőlapáttal tálra szedjük és melegen tartjuk. A maradék vajat kipótoljuk olajjal, beleadjuk a gombát, rászórjuk a curryt és őrölt borsot, kevés sót, pár percig kevergetjük, 1,5 dl vízzel felengedve tovább kevergetjük. Amikor megfőtt, felöntjük tejszínnel, összeforraljuk a hússzeletekkel és rászórjuk a petrezselymet. Párolt rizst, kagylótésztát vagy spagettit adhatunk mellé köretként. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |