| Vaníliás metélt receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 50 dkg sovány tehéntúró 6 tojás 20 dkg liszt 15 dkg porcukor 5 dkg mazsola 1 citrom 10 dkg Rama 10 dkg cukrozott gyümölcs 1 cs réteslap Elkészítés: Elkészítés 1.A túrót szitán áttörjük, a cukrozott gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. A mazsolát megmossuk és beáztatjuk. A citromot alaposan megmossuk, jól megdörzsöljük, és a héját lereszeljük. A lisztet átszitáljuk, beleütünk két tojást, és csipet sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle. Pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, és finommetéltre vágjuk. Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és félretesszük. 2.A maradék négy tojást szétválasztjuk, és a sárgáját a cukor harmadrészével kikeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a mazsolát, az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt, a csipet sót, az áttört sovány túrót, és legvégül a kihűlt, kifőtt tésztát. 3.A tojásfehérjéből a cukor kétharmadával kemény habot verünk és óvatosan a túróval összedolgozott tésztához keverjük. A tepsit kikenjük Ramával és egyesével belerakunk három réteslapot. 4.A rétegek között meglocsoljuk olajjal, és ügyeljünk arra, hogy a réteslap széle 3-4 centi magasságban kilógjon a tepsiből. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a réteslapokkal kibélelt tepsiben, végül a réteslap kilógó végeit ráhajtjuk a töltelékre. 5.Ha nem jut mindenhová tehetünk rá még egy lapot, hogy betakarja. A réteslapokat kenőtollal is megkenhetjük, különösen a széleknél, így hajtogatásnál a tepsiből kilógó rész nem töredezik. 6.A tetejét olvasztott Ramával meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, amíg ki nem hűl, majd kockákra vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |