| Szirmos pulykamell karamellizált barackkal receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, 2 db tojás, 15 dkg liszt, 25 dkg sós chips, kevéske olívaolaj, 1 doboz barackkonzerv, 4-5 ág friss kakukkfű, 4-5 ág friss rozmaring. Elkészítés: A pulykamell szeleteket egy kicsit kiklopfolom, majd bepanírozom őket a következő módon: először a lisztbe hempergetem bele mindegyiket, aztán a felvert tojásba forgatom meg őket, végül az összetört chips-be nyomkodom bele alaposan a szeleteket (hogy jó sok chips darabka ragadjon rájuk). Miután a chips-nek elég magas a zsírtartalma, ezért a sütésnél a serpenyőbe már csak egy kevéske olajat öntök. Mikor az olaj már kellően meleg, középerős tűzön megsütöm a szirmos szeleteket. Ha van otthon – és szeretik a friss fűszernövények illatát -, egy-két szál friss rozmaring és kakukkfű ágat dobhatnak a sülő hússzeletek közé. A húsok gyorsan elkészülnek - mindkét oldaluknak elegendő 2-3 percnyi pirulás. Kiszedem őket egy tányérra és amíg elkészítem a barackot, félreteszem. A karamellizált barack pedig nem áll másból, minthogy ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a húsok sültek, a fél barackokat megmelegítjük, egészen addig, míg a levükben lévő cukor rá nem karamellizálódik az aljukra. Ízfokozásként erre is csipkedhetünk néhány kakukkfűlevélkét. Pár perc alatt a barack felek is elkészülnek, nincs más hátra, mint a tálalás. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |