| Színes lasagnetorta karottasapkában receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só, 1 evőkanál vaj, 10 dkg paraj, 3 szál oregánó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 szál bazsalikom, 1 db kaliforniai paprika, 25 dkg lasagne tészta, 2 db sárgarépa. Besamelmártás 5 dkg sajt, szerecsendió, só, 5 dl tej, 10 dkg vaj, 3 evőkanál finom liszt. Elkészítés: Először a besamelmártást készítjük el: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a forró tejjel, és folyamatosan kevergetve a kívánt sűrűségűre főzzük. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt sajtot. Egy kivajazott tortaformát kibéleljük a tésztalapokkal. Egy sorban belehelyezzük a szeletekre vágott kaliforniai paprikát és megsózzuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük, megszórjuk velük a paprikaréteget. Meglocsoljuk a mártás harmadával, majd ismét egy sor tészta következik. A friss parajt egy kevés vajon megfuttatjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. (A fagyasztott leveles parajt felengedjük, és egy kevés vajon a zúzott fokhagymával összeforraljuk.) A parajkrémet a tésztára kenjük, és meglocsoljuk a besamel felével. Megint tészta következik, erre jön a maradék mártás, végül a torta tetejét bőven megszórjuk reszelt sárgarépával. Megsózzuk, és 140 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy hidegen szeleteljük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |