| Szilveszteri lila hagymás, virslis saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg juhbeles virsli, 3-4 fej lila hagyma, 45 dkg tejföl, 4-5 evőkanál olívaolaj. Ízlés szerint: só, só, őrölt fekete bors, mustár. Elkészítés: A virslit megfőzzük, de ha műbeles, akkor a héját lehúzzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük, majd megsózzuk. A virslit kihűlése után felkarikázzuk, hozzáadjuk a lila hagymát, az olívaolajat, a tejfölt, majd ízlés szerint a mustárt, az őrölt fekete borsot. Óvatosan az egészet összekeverjük és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra a saláta ízei összeérnek, de ha szükséges, tálalás előtt még utánaízesíthető. Tanácsok: A mustár lehet natúr, vagy magvas. Ha valaki savanyúbban szereti, az belefacsarhat citromlevet. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |