| Szilvával töltött krumpis pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg sárga burgonya 30 dkg szilva 1 tojás 8 dkg porcukor liszt, amennyit a burgonya felvesz fahéj, só, zsiradék a sütéshez Elkészítés: A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben feltesszük főzni. A szilvát megmossuk, apró kockára vágjuk, fahéjjal, porcukorral összekeverjük,állni hagyjuk többször átkeverjük. A megfőtt burgonyát letisztítjuk, majd áttörjük, kicsit hűlni hagyjuk. A cukrozott, fahéjazott szilvát szűrőkanálba tesszük, a levét felfogjuk, jó lesz öntetnek! Áttört burgonyából, lisztel tojással tésztát készítünk, kinyújtjuk 5-8 mm vastagságúra, majd nagyméretű pogácsákat szaggatunk. 1 teáskanál cukrozott szilvával megtöltjük, és félbehajtjuk, megnyomkodva, hogy a szilva ne jöjjön ki, majd zsiradékban kisütjük, mint a hagyományos krumplis pogácsát! Fahéjas porcukorral meghintjük, de a lecsöpögött szilvalével is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat! Tanácsok: Finom, délutáni nasi! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: PINKTÓBER Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |