Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos rácsos ribizlitorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 12 szelethez:

a tésztához:

10 dkg szezámmag,
40 dkg liszt + a nyújtáshoz és a formához,
15 dkg cukor,
20 dkg ráma + a formához,
1 tojás + 1 sárgája a kenéshez,
2 evőkanál tejföl

a töltelékhez:
80 dkg ribizli (fagyasztott is lehet),
6-7 evőkanál cukor,
3 evőkanál darált háztartási keksz

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a cukorral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, az egész tojással,
a tejföllel és a szezámmag 2/3-ával összegyúrjuk. Alufóliába csomagolva legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
A ribizlit megtisztítjuk, ha fagyasztottat használunk, szobahőmérsékleten felengedjük, és alaposan lecsepegtetjük, a cukorral és a kekszmorzsával összekeverjük.
A sütőt 180 °C-fokra előmelegítjük. A tészta 2/3-ad részét meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26-28 cm átmérőjű, kikent-kilisztezett, alacsony peremű tortaformát.
A cukros, kekszes gyümölcsöt elsimítjuk rajta. A maradék tésztát is kinyújtjuk, kisujjnyi széles csíkokra vágva rárakjuk, vagyis a torta tetejét berácsozzuk. A tésztacsíkokat a tojássárgájával lekenjük, és a maradék szezámmagot ráhintjük. A sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Előkészítés:

A szezámmagot bevonatos serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk
(vigyázzunk, ne égjen meg).


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácsos linzer Ági módra » Habos rácsos » Rácsos-mákos szelet » Szilvakrémes rácsos
» Bográcsos székelykáposzta » Mézes-szezámos sült banán » Finom bográcsos káposzta » Bográcsos krumplileves
» Rácsos gyümölcsös » Rácsos almás Ági módra » Rácsos süti » Mézes-naracsos csirkemell
» Rácsos szilvanyárs » Bográcsos tokány » Szezámos tofukockák » Pudingos rácsos süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.