| Szezámos-mézes bundás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé A páchoz: fél kiskanál só fél mokkáskanál őrölt fehérbors 1 kiskanál cukor 1 evőkanál szezámolaj 1 evőkanál fehérbor A bundázáshoz: 1 tojás 2 evőkanál olaj 12 dkg liszt 3 dkg étkezési keményítő 1 kiskanál sütőpor 1 mokkáskanál só A mézes mártáshoz: 3 evőkanál méz 3 evőkanál cukor 2-3 evőkanál ketchup 1 evőkanál ételecet 1 mokkáskanál csípős paprikakrém A tetejére: fél maréknyi szezámmag Elkészítés: A csirkemellfilét 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva 1/2 órára félretesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felkeverjük, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük. A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A mézes ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a sült húskockákat beleforgatjuk, a szezámmagot megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérra tesszük, szezámmaggal megszórjuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |