| Szezámos húsgombócok friss salátával receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált sertés- és marhahús 2 csokor újhagyma salátalevél 20 dkg szójacsíra 1 kávéskanál cukor 2-2 evőkanál mogyoróolaj és friss korianderlevél 3 evőkanál szójaszósz 10 dkg reszelt sárgarépa 1-1 evőkanál borecet és finomra vágott mentalevél 1 gerezd fokhagyma 5 dkg szezámmag liszt Elkészítés: A salátához az újhagymákon két centis zöldet hagyunk, majd a salátalevelekkel együtt felaprítjuk. Salátástálban összekeverjük a borecetet, a cukrot, 2-2 evőkanál szójaszószt és mogyoróolajat, hozzáadjuk a hagyma felét, a salátát, a sárgarépát és a mentát. A gombócokhoz egy másik tálban összedolgozzuk a maradék hagymát a darált húsokkal, a zúzott fokhagymával, a szezámmaggal, a korianderrel és a maradék szójaszósszal. 20 gombócot formázunk a masszából, lisztben meghempergetjük. Wokban olajat forrósítunk, és alaposan átforgatva megsütjük a gombócokat. Itatósra szedjük, majd tányérokba adagoljuk, és elosztjuk köréjük a salátát. Rizzsel köríthetjük. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |