Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos húsgombócok friss salátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált sertés- és marhahús
2 csokor újhagyma
salátalevél
20 dkg szójacsíra
1 kávéskanál cukor
2-2 evőkanál mogyoróolaj és friss korianderlevél
3 evőkanál szójaszósz
10 dkg reszelt sárgarépa
1-1 evőkanál borecet és finomra vágott mentalevél
1 gerezd fokhagyma
5 dkg szezámmag
liszt

Elkészítés:
A salátához az újhagymákon két centis zöldet hagyunk, majd a salátalevelekkel együtt felaprítjuk. Salátástálban összekeverjük a borecetet, a cukrot, 2-2 evőkanál szójaszószt és mogyoróolajat, hozzáadjuk a hagyma felét, a salátát, a sárgarépát és a mentát. A gombócokhoz egy másik tálban összedolgozzuk a maradék hagymát a darált húsokkal, a zúzott fokhagymával, a szezámmaggal, a korianderrel és a maradék szójaszósszal. 20 gombócot formázunk a masszából, lisztben meghempergetjük. Wokban olajat forrósítunk, és alaposan átforgatva megsütjük a gombócokat. Itatósra szedjük, majd tányérokba adagoljuk, és elosztjuk köréjük a salátát. Rizzsel köríthetjük.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámos csirkemell » Tojásos nokedli salátával » Mézes-szezámos sült banán » Frissitő citrusok
» Friss zöldséges fasírt » Fügetorta friss fügéből » Szezámos sajtos tallér » Mákos-szezámos sósrúd
» Lepényhal görög salátaval » Zabpelyhes húsgombócok » Frissítő saláta » Húsgombócok sajtmártással
» Friss gombaleves » Birsalmakompót frissen » Friss zöldséges spagetti » Mustáros-szezámos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.