| Frissítő saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 karalábé, 1 kis ökölnyi karfiol, 1 szál sárgarépa, 1 kis doboz spárgakonzerv, 1 kis narancs, 4 ananászkarika, 3 evőkanál olaj, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál mustár, ízlés szerint só és törött fehér bors. Elkészítés: Előkészítése: a zöldségeket megtisztítom, a karalábét és a sárgarépát apró kockákra vágom. A karfiolt pici rózsáira szedem. A feldarabolt zöldséget szűrőbe teszem. Forrásban lévő vízbe mártom, majd az újraforrástól számított két percig főzöm. Lecsöpögtetem és kihűtöm. A spárgakonzervet leszűröm és darabokra vágom, négy szálat a díszítéshez félreteszek. A narancsot hámozás után kis kockákra vágom, az ananászt is felkockázom. Elkészítése: az olajat kikeverem a citromlével, egy evőkanál ananászlével meg a mustárral, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd a zöldséget és a gyümölcsöt beleforgatom. Jól lehűtöm és tálalás előtt ismét átkeverem. A receptet beküldte: Anita123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |