Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta ( Update 1 ) recept

Kategória:


Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta,
3-4 evőkanál olaj,
1/2 kg kicsontozott csirkemell filé
2 közepes vöröshagyma,
2-3 csipet bors,
só, pirospaprika.

Elkészítés:
A savanyú káposztát átöblítjük, maja felforrósított olajon, kevergetés közben megdinszteljük, közben apránként vizet adva hozzá, puhára pároljuk.

Pörkölt alapot készítünk...
A megtisztított és igen apróra vágott vöröshagymát olíva olajon aranysárgára pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és összezavarjuk némi pirospaprikával. Egyetlen perc alatt, folytonosan kevergetve megpirul. Vigyázzunk rá, nehogy megégjen!
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a pirított hagymához keverjük. 2-3 percig együtt dinszteljük őket, majd sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy a húst ellepje.
Fedő alatt fél puhára főzzük az ételt. A főzés időtartama természetesen a hústól függ! Fehér húsok esetén általában bő félóra elég, vörös húsok 45-50 perc alatt sem mindig puhulnak meg eléggé.
Amikor a káposzta majd nem megfőtt, a pörköltet összekeverjük a káposztával, és együtt főzzük tovább, készre.

Tanácsok:
Ízlés szerint tejföllel tálalható.


A receptet beküldte: muffin


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskóta (update 2) » Párolt káposzta Update1 » Tökfőzelék: Update2 » Ribizlihab (update 1)
» Update zserbó » Update 1 Zabpelyhes bonbon » Diétás székelykáposzta » Tökös lecsó Update1
» Update1 pogácsa » Lángos muffin (Update 1) » Update muszaka » Kókuszgolyó (update 2)
» Gofri (Update1) » Puha Update1 mézeskalács » Pogácsa Update 1 » Gesztenye kocka (Update)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.