| Szalonnás zöldségragu bulgurral receptZöldséges ételek Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna 1 csésze bulgur 30 dkg bármilyen ehető gomba 1 db nagy vöröshagyma 1 db cukkini 2 db sárgarépa 1 db fehér répa 1/2 db zeller 1/2 db karalábé 1/2 csésze zöldborsó 1 késhegynyi őrölt bors Főszerkeverék: vegeta, virgin vagy delikát 5 dkg reszelt sajt (elmaradhat) Elkészítés: A sárga- és fehér répát karikára, a gombát szeletekre, a zellert, karalábét kockára, a szalonnát és hagymát kis kockára vágjuk. A szalonnát zsemleszínűre pirítjuk, leszűrjük, zsírját kettéosztjuk. A szalonnazsír felében zsemleszínűre pirítjuk a bulgurt, felengedjük 2 csésze vízzel, hozzáadjuk az őrölt borsot, 1 csapott kávéskanál fűszerkeveréket és kuktában puhulásig pároljuk. A hagymát a maradék zsírban megdinszteljük, átforgatjuk rajta a zöldségeket, megszórjuk fűszerkeverékkel, s kevés vizet hozzáadva - fedő alatt - puhára pároljuk, majd összemelegítjük a bulgurral, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal. Tanácsok: Sült húsokhoz köretként tálaljuk, de önálló ételként is megállja helyét. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |