| Szalagos fánk-Lépésről-lépésre receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 tojás 4 evőkanál olvasztott vaj 1 kockaélesztő 2-2,5 dl langyos tej 2 ek. Cukor, csipet só Elkészítés: Fánksütés lépésről lépésre 1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő. 2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfutatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához. 3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük. 4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és még egyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag! 6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat. 7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet. 8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek. 9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön. 10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe. 11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat és azon melegében szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható. Tanácsok: A tuti jó recept!!! Sokan kedvelik, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, bonyolult. Pedig nem az. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.Íme, részletesen leírtam a fánk sütését, azt az elkészítési módot, ahogyan egészen biztosan sikerülni fog!:-))) A receptet beküldte: pingumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |