Tutireceptek.hu fejléc

Szalagos fánk-Lépésről-lépésre recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
4 evőkanál olvasztott vaj
1 kockaélesztő
2-2,5 dl langyos tej
2 ek. Cukor, csipet só

Elkészítés:
Fánksütés lépésről lépésre

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.

2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfutatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.

3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük.

4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.

5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és még egyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!

6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.

7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet.

8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.

9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.

10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.

11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat és azon melegében szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.

Tanácsok:
A tuti jó recept!!!
Sokan kedvelik, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, bonyolult. Pedig nem az. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.Íme, részletesen leírtam a fánk sütését, azt az elkészítési módot, ahogyan egészen biztosan sikerülni fog!:-)))


A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalagos fánk » Szalagos Fánk 15db » Szalagos fánk Ági módra » Szalagosfánk
» Szalagos farsangi fánk » Szalagos fánk 2. » Szalagos fánk szerintem » Farsangi szalagos fánk
» Leveles tészta kosárka » Zuccinis palacsinta » Sárgarépás tészta » Kéthagymás csusza
» Sok sajtos penne » Tonhalas kagylótészta » Spenótos spagetti tészta » Rakott bolognai penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.