| Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon receptHúsételek Hozzávalók: 2 db bőrös csirkemell a szárnytövekkel együtt 10 dkg vaj kakukkfű 50 dkg spagetti tészta olívaolaj só durva bors 10 dkg koktélparadicsom 2 gerezd fokhagyma A rukkola-pestóhoz: 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál dió 4 evőkanál parmezán sajt 15 dkg rukkola levél 1,5 dl extra szűz olívaolaj só őrölt bors Elkészítés: A csirkemelleket lefejtjük a mellcsontról, a bőrüket meghagyjuk. Jól befűszerezzük finomra vágott kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni kb. 5 percet. Felrakunk egy lábasban vizet forrni kevés sóval és olívaolajjal (ebben főzzük ki a spagetti tésztát.) A rukkolapestóhoz a megtisztított rukkolát a fokhagymával, a marmezánnal, a dióval és az olívaolajjal pépesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemelleket elkezdjük sütni a bőrével lefelé, majd ha már szépen megpirult, jön a másik oldal is. Ha megvolt a kérgesítés, akkor sütőbe tesszük (hőlégkeverés 180 C fok, kb. 10 perc). A csirkét kivesszük a sütőből, és pihentetjük 4-5 percig. A tésztánkat leszűrjük és beleforgatjuk az elkészített rukkola-pestóba. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, ehhez dobjuk a félbevágott paradicsomot, és 3 perc alatt enyhén megfonnyasztjuk. A csirkemellet a pestós spagettivel és a koktélparadicsomos raguval tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |