| Sültalma torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 250g búzaliszt 130 g lágy vaj vagy margarin 80 g porcukor 1 tojás (közepes méretű) Krémhez: 2 tasak Eredeti Puding vaníliaízű 1 teáskanál fahéj 750 ml almalé (lehetőleg nem szűrt) 70 g porcukor 1 kg apróra vágott, hámozott alma 2 evőkanál citromlé Díszítéshez: Néhány alma szelet 125 ml tejszín 1 evőkanál porcukor 1 tasak Habfixáló Elkészítés: A kapcsos sütőformát, (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, liszttel enyhén behintjük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk, majd fél órára a hűtőbe helyezzük.A pudingporhoz hozzákeverjük a fahéjat, hozzáadjuk az almalevet és a cukrot, majd a tasakon lévő használati útmutató szerint elkészítjük. Többszöri átkeverés mellett a pudingot hagyjuk hűlni. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kör alakúra nyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű), és a sütőformába helyezzük úgy, hogy a tészta széle a sütőforma oldalát is befedje. A citromlevet az almadarabokkal elkeverjük, a tortán egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a kihűlt pudingot, tetejét elsimítjuk, tetejét az almaszeletekkel díszítjük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 60 perc A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval a tasakon lévő használati útmutató szerint kemény habbá verjük. A kihűlt tortát a tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük. A felvert tejszínhabhoz ízlés szerint néhány csepp mandula Aromát keverhetünk. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |