| Sült zöldségek fűszeres tejszínben receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 400 g karfiol 400 g padlizsán 400 g burgonya 200 g kaliforniai paprika 100 g vaj 300 ml tejszín 200 ml joghurt 1 ek. só 3 ek. őrölt koriander 2 ek. őrölt római kömény 1 ek. cukor 2 ek. apróra vágott petrezselyem/koriander levél 1 ek. kurkuma 1 mk. bors 1 mk. chilipor 1 mk. hing (elhagyható) ghí v. olaj (a sütéshez) Elkészítés: A karfiolt rózsáira kell szedni, a burgonyát és a padlizsánt kisebb kockákra vágni, a paprikát vastagabb csíkokra szelni. Egymás után ki kell sütni őket bő, forró olajban vagy ghíben, majd félretehető. A vajat meg kell forrósítani, bele kell tenni a hinget és a chili port, majd a kurkumát, a borsot, a sót, az őrölt koriandert és a római köményt is hozzá kell keverni és pár másodpercig pirítani. Ezután a tejszínnel elkevert joghurtot hozzá kell tenni, a cukrot és sült zöldségeket, amit azután egy-két percig még forralni kell. Apróra vágott friss petrezselyemmel vagy koriander levéllel megszórva tálalható. A receptet beküldte: Fiatal nő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |