Tutireceptek.hu fejléc

Sült vargánya bazsalikomos joghurttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 személyre:
15 dkg. cukkíni
15 dkg. vargánya
2 kk. olivaolaj
2 ek. citromlé

bors
7 dkg. sovány joghurt
6 bazsalikomlevél
2 ek.tejföl

Elkészítés:
A cukkínit megmossuk, 1/2 cm széles szeletekre vágjuk. A gombát ledörzsöljük, megtisztítjuk, nagy, lapos darabokra vágjuk.
Egy serpenyőt kikenünk olajjal. A cukkínit és a gombát erős tűzön, folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük benne. Azonnal megcsepegtetjük citromlével, sózzuk, borsozzuk.
A mártáshoz összeturmixoljuk a joghurtot és a bazsalikomot, megsózzuk, hozzákeverjük a tejfölt.

Tanácsok:
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő!


A receptet beküldte: szuzy48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakrém joghurttal » Bazsalikomos frittata » Bazsalikomos lencsesaláta » Bazsalikomos omlett
» Vargányás omlett » Bazsalikomos csirkemell » Bazsalikomos bundáshús » Bazsalikomos olaj
» Bazsalikomos rizs » Vargányás lecsó bográcsban » Bazsalikomos saláta » Bazsalikomos metélt
» Nyársonsült joghurttal » Bazsalikomos túrókrém » Tejfölös vargányaleves. » Vargányás szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.