| Bazsalikomos saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Egy fél fej jégsalátára 4-5 szelet pármai sonkára egy csokor bazsalikomra fél teáskanál apróra vágott oregánóra 6 evőkanál extra szűz olivaolajra 2 evőkanál vörösborecetre két főtt tojásra fél gerezd felaprított fokhagymára egy-egy csipetnyi sóra, cukorra és őrölt borsra Elkészítés: Aprítsuk föl a jégsalátát közepes méretű csíkokra, majd tegyük egy nagyobb lapos tányérra úgy, hogy csak a felét borítsa be. Ezután pucoljuk meg és vágjuk kockákra a főttojásokat és tegyük a felaprított saláta mellé a tálra (vigyázzunk, hogy ne keveredjen össze a saláta a tojással! Ennek a fogásnak pont az a különlegessége, hogy bár egybe fogyasztjuk a hozzávalókat, a tányéron mindennek megvan a maga helye.) A sonkát is csíkozzuk fel és tegyük a tányérra. Az olivaolajat és a borecetet öntsük egy tálkába és jól keverjük össze őket miközben hozzáadjuk az oregánót, a fokhagymát, a sót és a borsot az öntethez. Pihentessük az öntetet negyed órán át. Aprítsuk fel a bazsalikomot és szórjuk a saláta tetejére, vegül öntsük a kész salátára az önetet és már fogyaszthatjuk is! A hűtőben is eláll egy napig. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |