| Sült sertés nyakrész receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg nyakrész 5 cikk foghagyma Flora margarin 1 kg burgonya só őrölt fekete bors őrölt paprika 250 ml tej delikát köménymag 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: Egy magasabb szélú tepsit a Flora margarinnal kikenjük. A fúszereket a keménymagon kivúl egy kis tálban üsszekavarjuk. A húst felszeleteljük és mindkét oldalról kikloffoljuk. Megszórjuk a fúszerrel és tepsibe rakjuk. Minden egyes szeletre összezúzott foghagymát teszünk. A burgonyát megpucoljuk és hasább alakura szeleteljük. Megsózzuk és rá szórjuk a köménymagot jól összekeverjük.és ráteszük a húsra,megszórkatjuk pici delikáttal,és rá öntjük a tejet. Alufóliával bevonjuk és forró sütőbe tesszük kb. 45-50perc alatt megsül. Vagy 5 percel előbb levesszük a fóliát, hogy a burgonya kicsit megpiruljon. Mikor tányéra rakjuk megszórjuk a reszelt sajttal. Zöldség salátával tálaljuk. Tanácsok: Fekete bors helyett, szerintem jobb a fehér bors.Delikát helyet lehet Vegetát is használni. A foghagyma helyett általába foghagyma pasztát használok. Legujabbam a burgonya közzé teszek savanyú káposztátá. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: takieta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |