| Sült pulykaszárny fehérboros hagymaágyon receptHúsételek Hozzávalók: 5 közepes méretű pulykaszárny 10-15 dkg kolozsvári szalonna 3-5 nagy fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma 2- 2,5 dl fehérbor (száraz v. félszáraz) 3 dl tejföl 10 dkg füstölt sajt majoranna egész bors só Elkészítés: A pulykaszárnyakat sóval, majorannával bedörzsöljük, fokhagymával és szalonnával tüzdeljük. Zsiradékkal ellátott tepsibe rakjuk, szalonna szeleteket rakunk rá, megszórjuk egész borssal és ízlés szerint fokhagymával, majd kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük alufóliával és elkezdjük párolni. Közben felkarikázzuk a hagymát. 5-6 gerezd fokhagymát beletörünk a tejfölbe, sózzuk, majd belereszeljük a füstölt sajtot, jól elkeverjük. Amikor félig megpuhult a hús, kivesszük a tepsiből. A tepsi aljában elrendezzük a hagymakarikákat felöntjük a borral, majd visszatesszük a húst, és lefedve tovább pároljuk. Ha megpuhult a hús, levesszük róla a fóliát, a hússzeletek tetejére adagoljuk a sajtos tejfölt, pirulásig sütjük. Tanácsok: Köretként adhatunk hozzá párolt rizst, illetve valamilyen zöldségsalátát. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: evangelika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |