Tutireceptek.hu fejléc

Sült pulykaszárny fehérboros hagymaágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 közepes méretű pulykaszárny
10-15 dkg kolozsvári szalonna
3-5 nagy fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
2- 2,5 dl fehérbor (száraz v. félszáraz)
3 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt
majoranna
egész bors


Elkészítés:
A pulykaszárnyakat sóval, majorannával bedörzsöljük, fokhagymával és szalonnával tüzdeljük. Zsiradékkal ellátott tepsibe rakjuk, szalonna szeleteket rakunk rá, megszórjuk egész borssal és ízlés szerint fokhagymával, majd kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük alufóliával és elkezdjük párolni. Közben felkarikázzuk a hagymát. 5-6 gerezd fokhagymát beletörünk a tejfölbe, sózzuk, majd belereszeljük a füstölt sajtot, jól elkeverjük. Amikor félig megpuhult a hús, kivesszük a tepsiből. A tepsi aljában elrendezzük a hagymakarikákat felöntjük a borral, majd visszatesszük a húst, és lefedve tovább pároljuk. Ha megpuhult a hús, levesszük róla a fóliát, a hússzeletek tetejére adagoljuk a sajtos tejfölt, pirulásig sütjük.

Tanácsok:
Köretként adhatunk hozzá párolt rizst, illetve valamilyen zöldségsalátát.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: evangelika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis sült pulykaszárny » Fehérboros limonádé » Ketchupos-fehérboros hús » Fehérboros csirke
» Csirkecombok hagymaágyon » Fehérboros csülöksült » Tejszínes pulykaszárny » Fehérboros rostélyos
» Fehérboros krémtorta » Fehérboros gombamártás » Fehérboros póréhagymaleves » Fehérboros-narancsos puncs
» Töltött libanyak » Mézes-csípős csirkemell » Narancsos Őzcomb » Szumátrai csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.