| Sült padlizsánkarikák fűszeres paradicsomszószban receptZöldséges ételek Hozzávalók: növényi olaj a sütéshez 2 közepes nagyságú padlizsán, mindegyik hosszában 4 szeletre vágva 1 finomra vágott hagyma 1 apró kockára vágott cukkini 3 gerezd fokhagyma szeletekre vágva 150 g tehéntúró, natúr vagy zöld fűszeres, max. 16 % zsírtartalmú 4 EK apróra vágott petrezselyem 4 EK apróra vágott bazsalikom 3 EK reszelt parmezán 1 egész tojás 1 csipetnyi só 1 csipetnyi fekete őrölt bors 1 EK olivaolaj 800 g darabolt paradicsom Elkészítés: A sütőt 230 °C-ra előmelegítjük. A tepsit bekenjük vékonyan az olajjal, majd ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, amelyeket vékonyan szintén megolajozunk. 20 percig aranybarnára sütjük, majd kivesszük a sütőből, és elkészítjük a tölteléket. Töltelék: egy nagyobb serpenyőben pici olajon a cukkinit a hagymával 5 percig pirítjuk. Hozzáadunk egy gerezd fokhagymát, majd további 1 percig hagyjuk összesülni, majd félretesszük, hogy kihűljön. Egy kis tálkában elkeverjük a túrót a 2 EK bazsalikommal, petrezselyemmel, parmezánnal, sóval, borssal, majd hozzákeverjük a kihűlt hagymás cukkinihez. A szósz: olajon a maradék fokhagymát közepes lángon 2 percig megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, majd alacsony hőfokon összefőzzük, folyamatosan kevergetve. Megszórjuk a maradék bazsalikommal, pici só, bors hozzá, majd hagyjuk 10 percig fedő alatt rotyogni. A tepsit, vagy egy tűzálló edényt két evőkanál paradicsomszósszal bekenünk, ráhelyezzük a feltekert padlizsánokat, amelyek a fűszeres túrókrémmel vannak megtöltve, majd az egészet leöntjük a maradék paradicsomszósszal, megszórjuk parmezánnal és 210 °C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat. Tanácsok: WW-seknek: egy adag 3,5 pont Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gubaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |