Tutireceptek.hu fejléc

Sült őzgerinc vajas zöldbabbal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1, 5 kg őzgerinc
20 dkg füstölt szalonna

frissen őrölt bors
8 szem egész bors
3 ág kakukkfű
2 teáskanál dijoni mustár
1 dl olaj
1 teáskanál borókabogyó
1-2 dl száraz vörösbor
5-6 gerezd fokhagyma
60 dkg zöldbab (fagyasztott)
8 dkg vaj

Elkészítés:
Az őzgerincet egészben mossuk meg, szárítsuk le, majd vékony füstölt szalonnacsíkokkal a húsos részt tűzdeljük meg, sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, aprított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítsük, locsoljuk meg 1 deci olajjal, és lefóliázva, hűtőben 1-2 napot pácoljuk. A csontos húst egy nap többször forgassuk át.

Elkészítéskor fektessük a pácolt őzgerincet egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá 1 deci vizet, 1 deci száraz vörösbort, és alufóliával lefedve 180 C-fokos sütőben pároljuk félpuhára. Vegyük le róla a fóliát, és a forró sütőben süssük pirosra (kb. 3 óra kell neki, mire elkészül).

A zöldbabot pároljuk puhára, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott vajjal locsoljuk meg.

Tálaláskot a húst fejtsük le a csontról, szeleteljük, és a zöldbabbal kínáljuk. Adhatunk még párolt rizst is mellé, hogy laktatóbb legyen.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzgerinc sütés nélkül » Csokoládés-túrós őzgerinc » Vadas őzgerinc » Vajas Burgonyapogácsa
» Epres vajas süti » Mogyorós-mandulás őzgerinc » Almás őzgerinc sütemény » Fűszervajas csirkemell
» Vajas-tejfölös csirkeragu » Vajas fánk » Almás őzgerinc » Vajas Pogácsa
» Sós, vajas pogácsa » Szezámmagos vajas karotta » Karfiol vajas morzsával » Leveles-vajas tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.