| Sült őzgerinc vajas zöldbabbal receptHúsételek Hozzávalók: 1, 5 kg őzgerinc 20 dkg füstölt szalonna só frissen őrölt bors 8 szem egész bors 3 ág kakukkfű 2 teáskanál dijoni mustár 1 dl olaj 1 teáskanál borókabogyó 1-2 dl száraz vörösbor 5-6 gerezd fokhagyma 60 dkg zöldbab (fagyasztott) 8 dkg vaj Elkészítés: Az őzgerincet egészben mossuk meg, szárítsuk le, majd vékony füstölt szalonnacsíkokkal a húsos részt tűzdeljük meg, sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, aprított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítsük, locsoljuk meg 1 deci olajjal, és lefóliázva, hűtőben 1-2 napot pácoljuk. A csontos húst egy nap többször forgassuk át. Elkészítéskor fektessük a pácolt őzgerincet egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá 1 deci vizet, 1 deci száraz vörösbort, és alufóliával lefedve 180 C-fokos sütőben pároljuk félpuhára. Vegyük le róla a fóliát, és a forró sütőben süssük pirosra (kb. 3 óra kell neki, mire elkészül). A zöldbabot pároljuk puhára, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott vajjal locsoljuk meg. Tálaláskot a húst fejtsük le a csontról, szeleteljük, és a zöldbabbal kínáljuk. Adhatunk még párolt rizst is mellé, hogy laktatóbb legyen. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |