| Sült kelbimbó főzelék pirított mandulával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó 2 ek vaj só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 teáskanál curry por 1 ek olívaolaj 2 ek vaj 1 közepes db vöröshagyma 20 dkg burgonya 3 dl alaplé 2 dl főzőtejszín 10 dkg mandulapehely Elkészítés: Az olvasztott vajat elkeverjük a fűszerekkel, majd a megtisztított, félbevágott kelbimbókra ötjük. Jól összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a vajas "pác". Sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felükkel lefelé elrendezzük a kelbimbókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Az olívaolajat és vajat egy edényben felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük az alaplével, majd megfőzzük a zöldséget. Ha a burgonya megpuhult és a kelbimbó is elkészült, akkor a burgonyához adjuk a kelbimbók felét, és botmixerrel krémesítjük a keveréket. A főzeléket ízlés szerint kevés chilivel és curry porral ízesíthetjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulaszeleteket, majd a főzeléket a maradék kelbimbóval és a pirított mandulával tálaljuk. sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |