| Répafőzelék receptHozzávalók: - fél kg sárgarépa (0 pont) - 1 csokor petrezselyem/ szárított - 1 kiskanál vaj (0.5 pont) - 2 dl tej (2 pont) - 2 ek liszt (2 pont) - delikát Elkészítés: Két verzió van: 1. párolóban készítve és vitamint megtartva 2. lábasban főzve 1. verzió: A megpucolt sárgarépát úgy ahogy van berakod a párolóba és megpárolod. Addig a tejben csomómentesre kevered a lisztet. A megpuhult répát felkarikázod, hozzáadsz 2 dl-t abból a léből, amiben pároltad, összekevered a tejjel és botmixerrel összeturmixolod. Közben delikátot és petrezselymet adsz hozzá. 2. verzió: A vajban megpirítod a felkarikázott, megtisztított répát, felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, megfőzöd, majd a lisztes tejjel nyakon öntöd és vagy turmixolod vagy így hagyod. Tanácsok: Az 1 verzió: 4 pont A 2. verzió: 5 pont. Kb 4 tányérral jön ki belőle, így egy tányér egy pont és nagyon jól laktat ;) Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: wanda2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |