| Kelbimbós szalonna receptEgytálételek Hozzávalók: fél csomag mirelit kelbimbó, 2 db zsemle, Szeletelt bacon szalonna, Húsleves kocka, 2 fej fokhagyma, Olaj, Majoranna, 2 evőkanálnyi liszt Elkészítés: Húsleveskockás vízben megfőzöm a kelbimbót. Amíg puhul, felszeletelem a zsemlét, bedörzsölöm 1 fej fokhagymával és egy serpenyőben forró olajon megpirítom. Az ez idő alatt megfőtt kelbimbót leszűrjük, durván összevágjuk, és egy serpenyőbe szórjuk. szózuk, borsozzuk és 1 fej apróra vágott fokhagymával, és pár szál majorannával ízesítjük. 2 evőkanál liszt és néhány merőkanálnyi főző alaplé hozzáadásával besűrítjük a krémet. Ha már megfelelő állagú, a megpirított zsemlékre kanalazzuk. Végül a krémes zsemle krutonokat körbetekerjük a bacon szeletekkel. Hogy sülés közben a szalonánk a helyükön maradjanak, fogpiszkálóval megerősítjük a falatokat. Tűzálló edénybe téve készre sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |