Tutireceptek.hu fejléc

Sült kacsamell rumos szilvával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 pecsenyekacsa melle
fél kávéskanál chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
60 dkg szilva
2 evőkanál olaj
10 dkg cukor
1 evőkanál rum, só, őrölt bors

Elkészítés:
A megmosott, leszárított kacsamellet töröljük szárazra, dörzsöljük be sóval, borssal, chilivel. Az olajat forrósítsuk fel (sütőbe is tehető hőálló tálban) és a kacsamellek mindkét oldalát pirítsuk pirosra benne.
Tegyük mellé a megtisztított, szeletekre vágott fokhagymát, öntsünk alá 2 dl vizet, fedjük le alufóliával, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
A megmosott, kimagozott szilvát csepegtessük le, tegyük lábosba, keverjük hozzá a cukrot és a rumot, főzzük 8-10 percig, hogy a héj még a szilván rajta maradjon.
A felszeletelt kacsamellel tálaljuk.

Tanácsok:
Adhatunk hozzá párolt rizst is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos mazsolafagylalt » Rumos félhold » Andi rumos-diós golyója » Rumos kétszínű sütemény
» Rumos csokoládékrém. » Narancsos-rumos palacsinta » Rumos, diós, kávés szelet » Rántott kacsamell chipsben
» Sült kacsamell » Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Rumos csokoládégolyócskák » Rumos-burgonyás palacsinta
» Rumos sszelet » Almás, rumos puding » Almás-sajtos kacsamell » Rumos - csokis golyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.