| Sült kacsamell rumos szilvával receptHúsételek Hozzávalók: 2 pecsenyekacsa melle fél kávéskanál chilipaprika 2 gerezd fokhagyma 60 dkg szilva 2 evőkanál olaj 10 dkg cukor 1 evőkanál rum, só, őrölt bors Elkészítés: A megmosott, leszárított kacsamellet töröljük szárazra, dörzsöljük be sóval, borssal, chilivel. Az olajat forrósítsuk fel (sütőbe is tehető hőálló tálban) és a kacsamellek mindkét oldalát pirítsuk pirosra benne. Tegyük mellé a megtisztított, szeletekre vágott fokhagymát, öntsünk alá 2 dl vizet, fedjük le alufóliával, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst. A megmosott, kimagozott szilvát csepegtessük le, tegyük lábosba, keverjük hozzá a cukrot és a rumot, főzzük 8-10 percig, hogy a héj még a szilván rajta maradjon. A felszeletelt kacsamellel tálaljuk. Tanácsok: Adhatunk hozzá párolt rizst is. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |