| Sült csirke joghurtos szósszal receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 Kg-os csirke, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 1 kakukkfűág, 1 dl édes fehérbor, 2 dl joghurt, 1,25 dl tejszín, 1 citrom, 2 evőkanál liszt, őrölt bors, só Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében, serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újrafűszerezzük, lefedjük és időnként megkeverve puhára főzzük. A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a tejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével a csirkét meglocsoljuk, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük. Tanácsok: Ha főzés közben tulságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés fehérbort, vagy vizet. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 667 kcal A receptet beküldte: fhybi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |