| Stifado- Hagymás, paradicsomos hússzelet - (GÖRÖG étel) receptHúsételek Hozzávalók: - 1 kg borjúlapocka - 1 hagyma - 1 1/2 dl száraz vörösbor - 1 1/2 dl olívaolaj - 4 érett paradicsom - 1 ek. paradicsompüré - 1 babérlevél - só - 1 kg gyöngyhagyma Elkészítés: Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben feloldott paradicsompürét, a fűszereket és 1/2 dl forró vizet. Fedjük le és lassú tűzön pároljuk 1 1/2 órán keresztül. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát és főzzük még egy órát. Tanácsok: Ízesíthetjük még fokhagymával és rozmaringgal. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |