| Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 30 dkg tönkölybúzás durum penne 20-25 dkg paraj 1 kisebb fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 5 cl rizs vagy szója tej Húsgombócok: 30 dkg darált dagadó 1 db tojás 1 evőkanál Naturvegamix (gluténmentes ételízesítő) 2 evőkanál zabkorpa Elkészítés: A tésztát kifőzzük, és félretesszük. A darált húst összegyúrjuk a hozzávalókkal, és annyi zabkorpát teszünk bele, hogy jól formázható legyen a massza, majd kigombócozzuk, és bő forró olívaolajban kisütjük. A hagymát apróra aprítjuk a fokhagymával együtt, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a spenótot és megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és forrón, a gombócokkal a tetején tálaljuk. Nagyon finom és laktató! Tanácsok: Nagyon finom és laktató recept főleg azoknak, akiknek valamilyen ételintolarenciája van. Egyszerű, és nem túl költséges recept. Egy könnyű vacsorának nagyon finom! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Sesshoumaru Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |