| Spenótos lasagne - hús nélkül receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: Tésztához: 2 tojás 20 dkg liszt 1 csipet só Töltelékhez: 20 dkg reszelt sajt 6 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 1 csomag mirelit spenót (45 dkg) 4 kisebb paradicsom kb fél liter tej 3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém szerecsendió feketebors oregáno kakukkfű rozmaring bazsalikom só Elkészítés: Előkészítés: A tésztát előző este szoktam elkészíteni. Összegyúrom a hozzávalókat és tésztanyújtó géppel a 6. fokozatú vékonyságra nyújtom. Kb. 15 cm-es darabokra vágom, másnapig konyharuhán szárítom. 1) A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe teszem, meghámozom, felkarikázom. 2 evőkanál olajat vagy olívaolajat, sót, oreganot, kakukkfüvet, bazsalikomot, rozmaringot vagy ezek helyett olasz fűszerkeveréket szórok rá, összeforgatom, és hagyom állni. 2) 4 evőkanál olajon halványra pirítom a lisztet, kevés vízzel csomómentesre keverem, majd a tejjel mártás sűrűségűre felengedem, sózom. Ha felfőtt, harmadát átteszem kis tálkába, ezt szerecsendióval, feketeborssal fűszerezem. 3) A világos rántás kétharmadához keverem a zúzott fokhagymát és a fagyasztott spenótot, felforralom. 4) Vizet forralok, ebben nyolcasával megmártom a lasagne lapokat, épp csak egy percig, hogy könnyű legyen rétegezni. Közben rakom is össze a hozzávalókat egy jénaiban, tetszőleges sorrendben, míg minden el nem fogy. (Például: tészta, spenót, tészta, paradicsom, besamel, reszelt sajt, tészta, spenót, tészta, paradicsom, besamel, reszelt sajt, tészta, spenót, tészta, tetejére reszelt sajt.) 5. Alufóliával lefedve 40 percig közepesen meleg sütőben összesütöm, majd leveszem a fóliát, és 5-10 perc alatt nagy lángon rápirítom a sajtot. Tanácsok: Kész lasagne lapokat is használhatunk. Ne sajnáljuk a fűszereket, mert eléggé elnyeli a tészta, úgy lesz jóízű, ha minden markáns ízű, a spenót, a paradicsom és a besamel is (- a borsot azért óvatosan). Sajtot is erősebb ízűt érdemes választani, pl goudát, de persze akár trappistával is elkészíthető. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Cepheus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |