Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos lasagne - hús nélkül recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Tésztához:
2 tojás
20 dkg liszt
1 csipet só

Töltelékhez:
20 dkg reszelt sajt
6 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 csomag mirelit spenót (45 dkg)
4 kisebb paradicsom
kb fél liter tej
3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém
szerecsendió
feketebors
oregáno
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom


Elkészítés:
Előkészítés: A tésztát előző este szoktam elkészíteni. Összegyúrom a hozzávalókat és tésztanyújtó géppel a 6. fokozatú vékonyságra nyújtom. Kb. 15 cm-es darabokra vágom, másnapig konyharuhán szárítom.

1) A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe teszem, meghámozom, felkarikázom. 2 evőkanál olajat vagy olívaolajat, sót, oreganot, kakukkfüvet, bazsalikomot, rozmaringot vagy ezek helyett olasz fűszerkeveréket szórok rá, összeforgatom, és hagyom állni.

2) 4 evőkanál olajon halványra pirítom a lisztet, kevés vízzel csomómentesre keverem, majd a tejjel mártás sűrűségűre felengedem, sózom. Ha felfőtt, harmadát átteszem kis tálkába, ezt szerecsendióval, feketeborssal fűszerezem.

3) A világos rántás kétharmadához keverem a zúzott fokhagymát és a fagyasztott spenótot, felforralom.

4) Vizet forralok, ebben nyolcasával megmártom a lasagne lapokat, épp csak egy percig, hogy könnyű legyen rétegezni. Közben rakom is össze a hozzávalókat egy jénaiban, tetszőleges sorrendben, míg minden el nem fogy.

(Például: tészta, spenót, tészta, paradicsom, besamel, reszelt sajt, tészta, spenót, tészta, paradicsom, besamel, reszelt sajt, tészta, spenót, tészta, tetejére reszelt sajt.)

5. Alufóliával lefedve 40 percig közepesen meleg sütőben összesütöm, majd leveszem a fóliát, és 5-10 perc alatt nagy lángon rápirítom a sajtot.

Tanácsok:
Kész lasagne lapokat is használhatunk.

Ne sajnáljuk a fűszereket, mert eléggé elnyeli a tészta, úgy lesz jóízű, ha minden markáns ízű, a spenót, a paradicsom és a besamel is (- a borsot azért óvatosan). Sajtot is erősebb ízűt érdemes választani, pl goudát, de persze akár trappistával is elkészíthető.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Cepheus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütés nélküli édes keksz » Őzgerinc sütés nélkül » Spenótos rétes » Spenótos palacsintacsiga
» Disznótoros zsír nélkül » Spenótós hústekercs » Spenótos tojásreggeli » Mézes(pihentetés nélküli)
» Spenótos karfiol » Aljnélküli fincsi túrós » Spenótos rakott csirkemell » Májgombóc prézli nélkül
» Spenótos csicserikrémleves » Lasagne másképp » Spenótos pesto » Spenótos-rukkolás rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.