| Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint v1.1 receptFőzelékek Hozzávalók: 40 dkg mélyhűtött spenótpüré 1 l tej 4 szelet 3-4 napos kenyér a héja nélkül ízlés szerint kevés só, törött bors ---- a rántáshoz 3 nagy gerezd fokhagyma, kevés liszt, olaj (vagy zsír) ------------------------------------------------ Elkészítés: (Nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül is akad még spenótimádó! Hát jelentkeztek egy páran. E főzelékreceptet kérésére, Zitamitának ajánlom. Természetesen azért más is kipróbálhatja.) :))) ---- Kevés tejben (kb. 1 dl) megáztatom a SZIKKADT kenyérszeleteket, majd a saját mancsaimmal borsószem-méretűre szétgyurmázom. A tej többi részét egy 2 literes lábasba öntöm, majd lassú tűzre teszem melegedni. Fagyott állapotban hozzáteszem a spenótot, és folyamatos figyelem mellett hagyom fölolvadni (kigúnyolnának érte, ha engedném a tejet odakozmálódni). ---- Közben az összezúzott fokhagymagerezdekből, a lisztből és a zsírozóból fehér rántást készítek. ---- A spenót felolvadt. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a kenyérzúzalékot, megsózom, megborsozom, és felforralom. Belekapircsálom a fokhagymás rántást, és néhány percig forralom (a lisztnek is meg kell főnie!). Ezután kész, kikapcsolom a lángot! ---- (Ha esetleg sűrű lenne, kis vízzel hígítható.) ---- Mivel közben nem volt időm rá, most keverek megamnak egy bázikus méretű laza fröccsöt (legalább fél litert), és a Hoxások egészségére hosszú, élvezetes kortyokkal elfogyasztom. :)))) ------------------------------------------------ Tanácsok: Legjobb hozzá a bundáskenyér! Jó étvágyat! ---- (Minden észrevételt és kiegészítést hálás köszönettel fogad: Imre.) Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: kevés kcal Szénhidráttartalom: kevés gramm Zsírtartalom: kevés gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |