| Speciális mákosguba receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 db kifli 15 dkg darált mák 30 dkg cukor 6-8 evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 1.5-2 l tej mazsola diónyi margarin fél marék zsemlemorzsa Elkészítés: Tej + tojás sárgája + cukor+ vanília = főzni. Kiflit darabolni közben. Jénait vajazni,morzsázni. Madártejbe belemártani a kiflikarikákat. 1sor: áztatott kiflik egymás mellé rakva. 2sor: cukor,mák,mazsola. Ezeket folytatni míg tartanak. Teteje: 2 tojás fehérje + porcukor = habbá verni. Rátesszük a guba tetejére,meghintjük cukorral és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük,míg a hab picit megbarnul. Tanácsok: Szűrőkalanat használj a kiflikhez. A tetejét kiflivel zárd,mert erre szépen símul a hab. Mazsolát ízlés szerint,de ki is lehet hagyni belőle. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Enci77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |