| Kajszis nosztalgia receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 5 dl tej fél cs. vaníliás pudingpor 2 evőkanál cukor 1 tojássárgája 8 sárgabarack 10 dkg mazsola 50 dkg liszt 5 dkg cukor 15 dkg margarin 5 dkg élesztő 1 tojás kevés morzsa Elkészítés: A 2,5 dl tejet a fél cs. vaníliás pudingporral és a cukorral elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgát, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot összekeverjük, majd a 7,5 dkg margarinnal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva, és az egész tojást beleütve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot kivesszük. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A maradék margarint megolvasztva a tésztára kenjük, és a morzsával meghintjük. A tésztát fölcsavarjuk, majd 16 szeletre vágjuk, és a szeleteket egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A közepükbe merőkanállal kis mélyedést nyomunk, a vaníliás pudinggal megtöltjük, és 1-1 fél barackot helyezünk rá a magházzal lefelé. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |