| Bögrés fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1/3 bögre porcukor, 3/4 kiskanál szódabikarbóna, 3/4 kiskanál sütőpor, 1/2 bögre joghurt, 1 tojás, 1 kiskanál vanília kivonat, 250 g málna Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához. Tegyük bele a málnáét és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint. Olajozzuk ki a muffin formákat és töltsük a formákba a fánk tésztát de, csak 2/3 részéig, mert sütés közben még nőni fog. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük a fánkot 10 percig, (vagy ameddig megpirulnak). Az elkészült fánkot melegen fogyasszuk, porcukorral megszórva. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |