| Spagetti sertés-szűzzel, pirított mogyoróval receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg spagetti 30 dkg szűzpecsenye 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 3 szál újhagyma 2 szál angol zeller olívaolaj 1 dl szójaszósz 2 evőkanál méz 5 dkg natúr földimogyoró Elkészítés: A spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A húst és a zöldségeket felcsíkozzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a szűzpecsenyét. Kiszedjük a serpenyőből, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, beleöntünk kb. fél dl vizet. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött spagettit. Beletesszük a pirított szűzpecsenyét és összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mogyoróval. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |