| Spagetti, fenyőmagos húsgombóccal receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg spagetti 40 dkg darált marhahús 2 evőkanál fenyőmag durvára vágva 1 marék finomra vágott petrezselyem 1/2 citrom reszelt héja só, bors 1 nagy pohár tejföl 1 fej hagyma 1 db sárgarépa olívaolaj parmezán sajt 1 szál szárzeller Elkészítés: A húst keverjük össze a fenyőmaggal, a petrezselyemmel, a citrom reszelt héjával, kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd formázzunk belőle nagyobb diónyi gombócokat. Süssük ki őket forró olajon. A vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert vágjuk apró kockákra, pároljuk meg kevés olívaolajon. Forraljuk össze a tejföllel, rakjuk bele a húsgombócokat, és alacsony lángon főzzük össze 1 óra alatt. A spagettit főzzük ki sós vízben, szűrjük le, majd a húsgombócos szósszal tálaljuk, megszórva parmezánnal. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |