| Spagetti a tenger gyümölcseivel receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg konyhakész tenger gyümölcsei, vegyesen, 50 dkg spagetti, három gerezd fokhagyma, két evőkanál vágott petrezselyem, hat evőkanál olívaolaj, 1 dl húsleves kockából, 1 dl száraz fehérbor, só Elkészítés: 1. Akkora serpenyőben, amelybe belefér majd a tészta is, forrósítsunk fel két evőkanál olajat, pirítsuk meg benne a megtisztított fokhagymát, majd vegyük ki belőle. 2. Adjuk a fokhagymás olajhoz a petrezselyem felét, öntsük fel a húslével és a borral, keverjük bele a tenger gyümölcseit meg a maradék olajat. Főzzük 15 percig, közben gyakran keverjük meg. 3. A spagettit bő, sós forró vízben főzzük ki, csepegtessük le. Öntsük a tenger gyümölcseihez, lazán keverjük össze, és élénk tűzön néhány másodperc alatt forrósítsuk fel. Szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |