| Santa Lucia spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 30 dkg spagetti 6 dkg szalonna (füstölt) 2 evőkanál olaj 12 dkg sonka 2 db tojás 6 dkg sajt (trapista) 2 dl tejföl szerecsendió izlés szerint só izlés szerint bors Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágva az olajon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a szintén vékonyra vágott sonkát. A tejfölt, a tojásokat összekeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Az enyhén lepirított alaphoz hozzáadjuk a tésztát, felforrósítjuk, majd amikor már igazán forró, ráöntjük a tejfölös keveréket, lehúzzuk a tűzről és átforgatjuk. Pár percig állni hagyjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Tanácsok: Parmezán vagy Grana Padano sajttal megszórva még finomabb. A recept 4 főre szól. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Adlene Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |