Tutireceptek.hu fejléc

Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
hozzávalók 3 főre

sóskához

0,5 kg sóska
3 ek olaj
2-3 szál újhagyma
3-4 ek cukor

3-4 dl tej
2 ek tejföl
1 dl tejszín
2 ek liszt

burgonyához

0,5 kg burgonya

5 dkg vaj

bundás zsemléhez

3 szikkadt zsemle
4-5 tojás
4 ek tej

olaj

Elkészítés:
Sóska készítése:

Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük.
Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát.
1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket.
Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve.
Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük.
A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt.

Burgonya készítése:

Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat.

Bundás zsemle készítése:

Felszeleteljük a zsemlét.
Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót.
A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás sült banán » Bundás vaníliás fánk » Bundás kenyér - másként » Anyu-féle sóska
» Bundás falatok » Bundás csirkecombok » Bundáskenyér sütőben » "kanadás bundás"
» Bundás szendvics » Sajtbundás csirkemell » Töltött bundás kenyér » Sóskamártás 2.
» Töltött bundás » Az én sóskafőzelékem » Bundáskenyér-szerintem » Bundás bounty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.