| Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével receptFőzelékek Hozzávalók: hozzávalók 3 főre sóskához 0,5 kg sóska 3 ek olaj 2-3 szál újhagyma 3-4 ek cukor só 3-4 dl tej 2 ek tejföl 1 dl tejszín 2 ek liszt burgonyához 0,5 kg burgonya só 5 dkg vaj bundás zsemléhez 3 szikkadt zsemle 4-5 tojás 4 ek tej só olaj Elkészítés: Sóska készítése: Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük. Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve. Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt. Burgonya készítése: Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat. Bundás zsemle készítése: Felszeleteljük a zsemlét. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót. A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |