| Sós forgács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dkg élesztő 1 dl tej 1 mokkáskanál cukor 1 kávéskanál só 30 dkg finomliszt 5 dkg sertészsír 10 dkg reszelt sajt 1 tojás sárgája és annyi tejföl, amennyitől könnyen nyújtható tésztát kapunk Elkészítés: Az élesztőt a tejjel és cukorral felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, összekeverjük a zsírral és sóval, majd összegyúrjuk az élesztős keverékkel. Négy egyenlő nagyságú cipóba osztjuk, konyharuhával letakarva 1,5 óra kelesztés után késvékonyságúra nyújtjuk, tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, hosszú, vékony csíkokra rádlizzuk és forró sütőben megsütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |