| Ananászforgács receptSütemények, édességek Hozzávalók: A keverék: 200 g liszt fél kávéskanál só 3 evőkanál saláta- vagy olívaolaj, vagy olvasztott vaj 125 g sör vagy langyos víz 1 nagy tojás fehérje egy kis doboz ananászkarika 3-4 evőkanál vaj Elkészítés: A lisztet és a sót tálba szitáljuk. A közepén mélyedést készítünk, és beleöntjük az olajat vagy az olvasztott vajat. A lisztet összehúzzuk középre, és apránként hozzáadjuk a sört vagy a vizet. Amikor a fele folyadékot hozzáadtuk, alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a folyadék másik felét. A keveréket egy óra hosszat pihentetjük. Közvetlenül felhasználás előtt kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan hozzáadjuk a keverékhez. Az ananászkarikákat papírtörölközőre vagy tiszta ruhára helyezzük. A vajat forró serpenyőben felmelegítjük, majd az ananászkarikákat egyenletesen a keverékbe mártjuk, és a forró vajban aranybarnára sütjük – mindegyik oldalukat kb. 2-2 percig. Kiemeljük, és papírtörülközőn lecsepegtetjük. Megszórjuk cukorral, és melegen tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |