| Sörös-rozmaringos csirkecomb almaágyon receptHúsételek Hozzávalók: 4db csirkecomb 6-8db alma 2dl sör fél kk. őrölt rozmaring ( vagy 1-2 szál friss rozmaring) só bors fokhagyma Elkészítés: Az almát megmosom, kicsumázom, felaprítom. A csirkecombokat megtisztítom, sózom, borsózom, csipetnyi rozmaringgal megszórom (óvatosan vele, mert nagyon intenzív az íze!!!!). Egy tepsiben kevés olajon fehéredésig sütöm a combokat (néhány perc), majd ugyanebbe a tepsibe beleteszem a feldarabolt almákat, a húst erre ráhelyezem, tetejére vékony fokhagymaszeleteket teszek, meglocsolom a sör felével, lefedem alufóliával ( a matt felével, mert ez párol) és mehet a sütőbe. Többször kiveszem és meglocsolom a húst a pecsenyelével, mert így lesz porhanyós és finoman fűszeres egészen a csontig (nnnyammm). Amikor megpuhult, meglocsolom a maradék sörrel és nagy hőfokon most már fólia nélkül megpirítom a tetejét (max. 8-10perc). Tanácsok: A sütő közepes erősségű legyen, nekem gázsütőm van, ezen 4-es erősségűn sütöm, a pirítást 8-on végzem. Ha rozmaringszárat használok fűszerezésként, azt még a hús hirtelen kisütése előtt picit megfuttatom az olajon (így kiadja az ízét), majd ugyanebbe az olajba teszem a húst. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: kludd74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |