| Sörben főtt marhalábszár körettel receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg. marhalábszár, 5 dkg. csípős mustár, 25 dkg. vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, l kis szelet zeller, 1 késhegynyi kakukkfű, 3 db. babérlevél, 1 liternyi világos sör, 2 dl. tejföl, - Elkészítés: A húst csonttól, hártyától és inaktól megszabadítjuk és nagyobb kockákra vágjuk, najd a darabokat bekenjük mustárral. Olajat hevítünk, amiben a húsdarabokat megfuttatjuk, majd kivesszük és félre rakjuk.A visszamaradó zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát és az apróra szeletelt vöröshagymát. Ha kész kb. fél liternyi sörrel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel, babérlevéllel. Visszarakjuk a húsdarabokat, hozzáadjuk a zellert tisztítva és lassú tűzön készre pároljuk. Közben az elpárolgó folyadékot folyamatosan sörrel pótoljuk. Ha kész a húsdarabokat kiszedjük és a visszamaradó mártásból kidobjuk a zellerdarabot és a babérlevelet, majd beforraljuk, tejföllel összekeverjük és tálaláskor a húsdarabokra öntjük. Tálaláskor az apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítünk és burgonyaköretet kínálunk hozzá ( burgonyakrokett, burgonyafánk, burgonyapüré, stb.) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |