| Soproni felfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 9 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 1 tk. só, 0,5 dl tej, 4 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg darált mák, 1 dkg őrölt fahéj, 5 dkg mazsola, zsír v. olaj és zsemlemorzsa Elkészítés: A tésztát rövid darabokra törjük. A tejet a vaníliás cukorral és sóval felforraljuk, ebben - nem túl nagy lángon és nem egészen letakarva - puhára főzzük a tésztát. Levesszük a tűzről és kihűtjük. 4 dkg vajat 3 dkg kristálycukorral habosra keverünk, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet összekeverjük a főtt tésztával. A tojások fehérjéből 3 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is belekeverjük - óvatosan - a tésztás masszába. Egy felfújtformát kizsírozunk, és szemlemorzsával beszórunk. A tésztás massza felét az előkészített felfújtformába töltjük, és egyenletesen megszórjuk a mákkal, a mazsolával és a fahéjjal összekevert 4 dkg kristálycukorral. 5 dkg felolvasztott vajjal meglocsoljuk, és ráterítjük a tésztás massza másik felét. A tetejét elsimítjuk, s a felfújtat előmelegített sütőben 180 C-fokon 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Forrón felvágjuk, és azonnal tálaljuk. Édesszájúaknak ajánlatos egy kis fahéjas cukorral meghinteni. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |