Tutireceptek.hu fejléc

Sonkasalátával töltött paradicsom recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 paradicsom
1 kisebb alma
10 dkg kígyóuborka
15 dkg gépsonka
5 dkg majonéz
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál kapribogyó
1/2 csokor finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, a kalapjukat levágjuk, húsukat teáskanállal kivájjuk, az üreget kissé megsózzuk és a nyílással lefelé konyhai törlőre tesszük a paradicsomot, hogy a leve kicsepegjen.

Közben az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, a megmosott uborkával és a sonkával együtt vékony csíkokra vágjuk.

A majonézt a mustárral és az ecettel elkeverjük, sóval, borssal, szükség esetén csipet cukorral ízesítjük. Összekeverjük a saláta-hozzávalókat a kaprival, majd alaposan az öntettel és a paradicsomüregekbe töltjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, visszatesszük a kalapokat a paradicsomokra és tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott töltöttkáposzta » Töltött gombafejek » Sajtos paradicsom » Gombócos töltött káposzta
» Töltött gombóc almával » Töltött Gomba » Nyírségi töltött karaj » Töltött gomba "Vera módra"
» Paradicsomos bableves » Mediterrán töltött kenyér » Cukkini töltött » Elzászi töltött dagadó
» Dióval töltött alma » Kölessel töltött cukkini » Paradicsomos makaróni » Zsályás paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.