| Sonkasalátával töltött paradicsom receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 paradicsom 1 kisebb alma 10 dkg kígyóuborka 15 dkg gépsonka 5 dkg majonéz 1 kávéskanál mustár 1 evőkanál fehérborecet 1 evőkanál kapribogyó 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, a kalapjukat levágjuk, húsukat teáskanállal kivájjuk, az üreget kissé megsózzuk és a nyílással lefelé konyhai törlőre tesszük a paradicsomot, hogy a leve kicsepegjen. Közben az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, a megmosott uborkával és a sonkával együtt vékony csíkokra vágjuk. A majonézt a mustárral és az ecettel elkeverjük, sóval, borssal, szükség esetén csipet cukorral ízesítjük. Összekeverjük a saláta-hozzávalókat a kaprival, majd alaposan az öntettel és a paradicsomüregekbe töltjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, visszatesszük a kalapokat a paradicsomokra és tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |