| Sonkasaláta boros majonézmártással receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg héjában főtt burgonya, 2 zöldalma, 4 közepes csemegeuborka, 1 nagy piros kaliforniai paprika, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1 dl száraz fehérbor, 3 dl majonéz, 15 dkg szeletelt húsos füstöltsonka Elkészítés: Hámozd meg a burgonyát és a héjas almával, uborkával és paprikával együtt vágd egyenletes hasábokra. Ízesítsd sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, lazán keverd össze és tedd a hűtőbe. A fehérbort add a majonézhez, és habverővel keverd simára. A salátát halmozd tányérokra, locsold meg a boros mártással. A vékony sonkaszeleteket ízlésesen hajtogasd rá és petrezselyemmel szórd meg. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |