| Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csomag spárga, 1 csomag újhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg sonka, 10 dkg juhtúró 1,5-2dl tejszín só, őrölt bors petrezselyem zöld olivaolaj penne tészta,spagetti,kinek mi a szimpi Elkészítés: Amíg a tészta fő-elkészítem a szószt. A már előre elkészített anyagokból.Ha a spárga zöld nem kell meghámozni(mert zsenge),ha fehér-igen. Hámozás után 3-4 cm-es csikokra vágom. A hagymát,megtisztítom,karikára vágom- a sonkát csikokra szeletelem. Vajon elkezdem a hagymát pirítani,majd rádobom,az ellapított fokhagymákat,erre jön a sonkacsík,pirítjuk. Én külön egy másik edényben párolom vajon a spárgát,amikor kész,egybeteszem,sózom,borsozom,felöntöm pici vízzel.Kb 10 perc után,bele a tejszín,majd elmorzsolom a juhtúrót,és összerottyantom. A kifőtt-leszűrt tésztára,ráöntöm a pároltakat és megszórom frissen vágott petrussal. Hmmm (csurog a nyálam!!) Tanácsok: Ez a mennyiség úgy 4 személyre elegendő! Okvetlen juhtúrót,v.brindzát használjatok,mert az adja meg az ízt! Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: judio Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |